Форум TopUA.NET

Український Хостинг
Сьогодні: 12 червня 2010, 01:42

Часовий пояс UTC + 2 годин

Створити нову тему Відповісти  [ 78 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: BIBLOS україномовноорієнтована е-бібліотека
ПовідомленняДодано: 22 січня 2009, 13:10 
Офлайн

Повідомлення: 1353
Аніме та манга мають настільки віддалене відношення до звичайних електронних книжок, наскільки це узагалі можливо :)"Нє в тєму"

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 22 січня 2009, 18:51 
Офлайн

Повідомлення: 39
Е-е, ні.
Вони ж там _тексти_ перекладають. Самих малюнків - там не так вже й багато (або я до малюнків просто не дібралася). А тексти - їх треба організувати.

------

А зрештою, якщо пригадати найголовніше, чому мене вчили 7 років, то...
У будь-якого видання повинно бути читацьке та цільове призначення.
І нас вчили складати різні бібліографічні посібники. То знову ж таки їх треба було починати робити з того, що обов'язково вказувати читацьке та цільове призначення.

То ось коли створювач будь-якого сайту (не обов'язково бібліотеки) знає, розуміє (хоча б для самого себе, у голові, визначився з цим) читацьке та цільове призначення свого сайту, - то тоді можна від цього танцювати і думати над дизайном, навігацією тощо...
А коли ці дві речі не враховуються, то виходить "пісня чукчі": "що бачу, те співаю".

Так для бібліотеки оці дві речі набагато важливіші, ніж для будь-якого іншого сайту.
І звідси висновок - ... угу.
Саме про це я тут і тверджу вже на .... n сторінках.

:mrgreen:

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 22 січня 2009, 19:55 
Офлайн

Я вас відмінно розумію. Як, мабуть, і кожен відвідувач бібліотек. Тому, мабуть, власне, як я там не опиняюсь - так жодного з них і не зустрічаю... Але ж все прекрасно, ге?.. Стоять - хай собі стоять... Як бачимо, у вас світлі перспективи :)

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 22 січня 2009, 20:42 
Офлайн

[LP]LordPro.teus написав:
Я вас відмінно розумію. Як, мабуть, і кожен відвідувач бібліотек. Тому, мабуть, власне, як я там не опиняюсь - так жодного з них і не зустрічаю... Але ж все прекрасно, ге?.. Стоять - хай собі стоять... Як бачимо, у вас світлі перспективи :)

Щодо відвідувань бібліотек...
Я остаточно пішла з нашої обласної бібліотеки у 1999 році, коли розпочала власну справу. Бо розуміла, що на власну _справу_ і на _бібліотечне хобі_ по вихідних мені не вистачатиме сил.
Але, поки я там працювала, у вихідні дні - ми, бібліотекарі, просто з ніг падали.
До речі, у нас у Херсоні досить нова та велика, гарна обласна бібліотека. То у всіх залах (а вони великі) всі місця були зайняті і ще черги стояли до столів бібліотекарів.

А коли десь рік тому я на вихідних зайшла у бібліотеку (подивитися кілька виставок), то була просто вражена: зали ПОРОЖНІ. По 3-5 чоловік у кожному сидить. А місць для роботи - у кожному залі - десь із сотню (чи більше). І це у вихідний день!

Я так розумію, що народ зараз таки в _інші_ бібліотеки ходить. :)
Тому я і зробила собі таку "іншу" бібліотечку. :)
То у ній зараз відвідувачів кожний день - більше, ніж у моїй рідній обласній бібліотеці. :)
Хоча кількість книжок - звісно, не можна і порівняти. Смішно стане.
"Релевантність" та доступність спрацьовую, вочевидь.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 23 січня 2009, 00:15 
Офлайн

Читати щось серйозне з екрану... м'яко кажучи, нелегко. Навіть з врахуванням спеціалізованих програм... E-lnk перспективна технологія, але, поки що, досить дорога... Але за нею майбутнє, імхо

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 23 січня 2009, 08:07 
Офлайн

Я досить довго читала з монітору. Причому, тоді монітор в мене був старенький, ЕЛТ.
Так крім очей... ще й шия. у-у-у!

Більше року читаю на маленькому Палмі. Дуже задоволена. Причому, пробувала читати на мобілці Нокіа (екран кращий)... пробувала, пробувала. А потім знову - до Палма взялася.

Ну, а щодо е-інк... Коли ціна такого пристрою буде десь близько сотні у.е. - тоді вони дійсно будуть практично у кожній читаючій сім'ї.

-----
А щодо того, що в обласній бібліотеці впала відвідуваність... Ну так туди ж ходили здебільшого студенти - писати курсові, дипломи... А зара інформацію легше, простіше шукати саме в Інеті. А тільки за чимось дуже специфічним - йти до бібліотеки. Мабуть, справа приблизно у цьому.
А якийся доступ до Інету є майже у всіх студентів - або у вузі, або у друзів, або в і-клубі...

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 12 березня 2009, 19:07 
Офлайн

Повідомлення: 216
Незаглядав сюди так довго, побачив гарну критику, вдрукував її і буду розбиратись :)

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 15 березня 2009, 17:18 
Офлайн

Перш за все мене цікавить чому [LP]LordPro.teus написав "культурну фразу" у вигляді: ***?
Буду вдячний за пояснення!

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 17 березня 2009, 16:52 
Офлайн

BIBLOS написав:
Перш за все мене цікавить чому [LP]LordPro.teus написав "культурну фразу" у вигляді: ***?
Буду вдячний за пояснення!

Прошу надалі вказувати, про що мова - тема не така й маленька та свіжа, щоб я пам'ятав ;)
Втім, знайшов. Ні, нічого культурного там бути не мало і не могло - я вважаю процитований шмат рідкісним ідіотизмом

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 березня 2009, 13:01 
Офлайн

Перепрошую. А я вважаю людину яка так вважає, теж *** по причині простій і зрозумілій
Адже автор публікується для чого? А закрити хоче твори для чого?
Якщо дають анонси видань то мають бути анонси тих хто їх "приховує"! :)

А тепер розкладемо все по порядку, і почнемо з самого-самого-най-такого:

Ви готові написати з нуля гарний "не грузний" двигунець для великої бібліотеки?

PHP це "не робота", потрібен "перл" або "С"!?

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 березня 2009, 16:20 
Офлайн

BIBLOS написав:
Перепрошую. А я вважаю людину яка так вважає, теж *** по причині простій і зрозумілій
Адже автор публікується для чого? А закрити хоче твори для чого?
Якщо дають анонси видань то мають бути анонси тих хто їх "приховує"! :)

А тепер розкладемо все по порядку, і почнемо з самого-самого-най-такого:

Ви готові написати з нуля гарний "не грузний" двигунець для великої бібліотеки?

PHP це "не робота", потрібен "перл" або "С"!?

Автор має абсолютне право надавати або не надавати свій твір для відкритої публікації. Як не дивно, а виявляється деякі цим гроші заробляють. Жити, їсти хочуть і усе таке інше. І мені складно зрозуміти, чим людина винна, що заробляє мистецтвом собі на життя.

Написати двигунець - не проблема. До чого тут C/Perl - не зрозумів, PHP - стандарт де-факто.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 18 березня 2009, 17:34 
Офлайн

Автора право я не відбираю!Може заробляти, хай йому допомагає ...
Але твір річ публічна, як і сайт, як і багато витворів мистецтва -опублікував,знають,закрив(продав,сховав)- говорять. Тому нічого погано я тут не бачу! Це і є той вияв волі яку дає інтернет.І ваше висловлювання це теж ваша особиста думка.
Мене здивувала ваша "сила і форма протесту" проти такої ідеї...

Щодо написання коду для бібліотеки:
Я не зовсім впевнений у такій затії, тому що я справді перепробував дуже багато двигунців відомих і не дуже, де є модулі або вже налаштовані, підлаштовані на бібліотеку електронну, але так і не зміг подолати два барєри: мобільність зміни за потребою на одній чи групі чи усіх сторінках, та швидкість з навантаженням - більшість двигунців "ложила" сервер на Пентіумі-90 з 128мБ ОЗУ із 30-40 одночасними заходами :(
(в тому числі Вордпрес-найфункціональніший доречі був модуль для бібліотеки)
Але з іншої сторони справді багато приходиться вивчати щоб зробити певні покращення у коді та функціоналі!

Що скажете, зробимо? я справді За!

P.S.Полеміку щодо швидкості та "потужності" Perl чи PHP, не вартує взагалі розгортати.
Щодо С це окрема тема, і я все більше переконуюсь, що це набагато серйозніше у вебі а ніж PHP.

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 19 березня 2009, 17:14 
Офлайн

BIBLOS написав:
Автора право я не відбираю!Може заробляти, хай йому допомагає ...
Але твір річ публічна, як і сайт, як і багато витворів мистецтва -опублікував,знають,закрив(продав,сховав)- говорять. Тому нічого погано я тут не бачу! Це і є той вияв волі яку дає інтернет.І ваше висловлювання це теж ваша особиста думка.
Мене здивувала ваша "сила і форма протесту" проти такої ідеї...

Щодо написання коду для бібліотеки:
Я не зовсім впевнений у такій затії, тому що я справді перепробував дуже багато двигунців відомих і не дуже, де є модулі або вже налаштовані, підлаштовані на бібліотеку електронну, але так і не зміг подолати два барєри: мобільність зміни за потребою на одній чи групі чи усіх сторінках, та швидкість з навантаженням - більшість двигунців "ложила" сервер на Пентіумі-90 з 128мБ ОЗУ із 30-40 одночасними заходами :(
(в тому числі Вордпрес-найфункціональніший доречі був модуль для бібліотеки)
Але з іншої сторони справді багато приходиться вивчати щоб зробити певні покращення у коді та функціоналі!

Що скажете, зробимо? я справді За!

P.S.Полеміку щодо швидкості та "потужності" Perl чи PHP, не вартує взагалі розгортати.
Щодо С це окрема тема, і я все більше переконуюсь, що це набагато серйозніше у вебі а ніж PHP.

Емм.. я один вбачаю абсурдність у вимогах C & гнучкість?.. Щось одне - навряд хто скаже, що C-додатки для сайту надзвичайно гнучкі й прості в модифікації.. = ))
Стосовно Вордпрес - чогось не здивували, складно було знайти двигунець з вищим навантаженням = ))
Стосовно серверу - Пентіум-90?.. а чого ви чекали?)

Стосовно "протесту" - це не вияв волі, а "стадний інстинкт", радше - не хочеш надавати нашару - то ми тебе осоромимо на всі Тенета... власне, за яким правом?.. Новий вид терору?

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 19 березня 2009, 18:51 
Офлайн

[quote="[LP]LordPro.teus"][
Емм.. я один вбачаю абсурдність у вимогах C & гнучкість?.. Щось одне - навряд хто скаже, що C-додатки для сайту надзвичайно гнучкі й прості в модифікації.. = ))
Стосовно Вордпрес - чогось не здивували, складно було знайти двигунець з вищим навантаженням = ))

Стосовно "протесту" - це не вияв волі, а "стадний інстинкт", радше - не хочеш надавати нашару - то ми тебе осоромимо на всі Тенета... власне, за яким правом?.. Новий вид терору?[/quote]

1- Протест. От ви ж не сприймаєте щось на кшталт "...Марія Матіос - новий роман Бурян у полі" як обява прізвища автора що додає суспільного рейтингу?
То що поганого у , "Марія Матіос у списку авторів котрі вимагають закриття доступу до 'Бурян у полі'"? Згідно логіки програмуванння, має бути двонапрямлена дія!
В жодному разі не було на меті клеймити, чи поганити! Більше того, зараз в [color=#FF0000]"червоному списку"[/color] є автор з яким знайомий і ми спілкувались. І я невважаю, що я його принижую чи ображаю, це його право, він його виявив, я підтримав, але до списку вніс, це моє право, він це знає.

2-Стосвно пентіуму90 - те що працює зараз у е-ліб BIBLOS, витримує 308 одночасних підключень (правда це рекорд :), не зважаючи що це дивно- це все-таки факт! (Двигунець примітивний, дуже навіть, але робочий)

3- Гаразд залишимо С для прийдешніх поколінь, ви не проти ;)
Я насмілюсь, повторно уточнити, то напишете двигунець реально чи як? Вимог написати зможу "дуже" багато (тай код писати постараюсь, якщо допустите)

Догори
 Профіль  

ПовідомленняДодано: 19 березня 2009, 22:40 
Офлайн

BIBLOS написав:
[LP]LordPro.teus написав:
[

Стосовно "протесту" - це не вияв волі, а "стадний інстинкт", радше - не хочеш надавати нашару - то ми тебе осоромимо на всі Тенета... власне, за яким правом?.. Новий вид терору?

1- Протест. От ви ж не сприймаєте щось на кшталт "...Марія Матіос - новий роман Бурян у полі" як обява прізвища автора що додає суспільного рейтингу?
То що поганого у , "Марія Матіос у списку авторів котрі вимагають закриття доступу до 'Бурян у полі'"? Згідно логіки програмуванння, має бути двонапрямлена дія!
В жодному разі не було на меті клеймити, чи поганити! Більше того, зараз в "червоному списку" є автор з яким знайомий і ми спілкувались. І я невважаю, що я його принижую чи ображаю, це його право, він його виявив, я підтримав, але до списку вніс, це моє право, він це знає.

2-Стосвно пентіуму90 - те що працює зараз у е-ліб BIBLOS, витримує 308 одночасних підключень (правда це рекорд :), не зважаючи що це дивно- це все-таки факт! (Двигунець примітивний, дуже навіть, але робочий)

3- Гаразд залишимо С для прийдешніх поколінь, ви не проти ;)
Я насмілюсь, повторно уточнити, то напишете двигунець реально чи як? Вимог написати зможу "дуже" багато (тай код писати постараюсь, якщо допустите)

Пентіум90 - до музею, будуть раді :)краще взяти будь-який пристойний VPS... власне, справа не має сенсу без принаймні певної комерційної (або майбутньої) підтримки - не виживе... стосовно двигунця - з нуля писати точно не буду, LD фактично ідеально підходить, можливо, лише трішки структуру слід змінити..

Догори
 Профіль  

Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 78 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1, 2, 3, 4, 5, 6  Далі

Часовий пояс UTC + 2 годин

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей

Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Вперед: