Можливо запізно і офф. Але згадалося якось. Мене запросили мої земляки на верстку і написання двигунця. Показали в фотошопі дизайн. Судячі з нього на верстку можна було витратити тиждень. Якщо брати якісь загальноприйняти норми -то їми було знехтувано. Дизайнер сказав першу річ від якої я вже сховав окуляри у футляр "Я блин не понимаю этих придурков, которые делают сайты так, что они на весь екран расползаются, у меня вообще дома широкоэкранка на 24 дюйма и когда откроешь такой сайт, сиди ото головой верти, уроды..." Вбило вмить.
Тепер з приводу сроків - на вчора. Роботи мінімум на 3 тижні.
Щодо дизайну - виглядало нічого, стилістично, тематично. Але(!) У кожному розділі мав бути свій фон

Крутий хід. Далі, він був центрований у синьому кольорі виконаний. І дизайнер мені каже. Треба його відцентрувати і на чорний фон, бо на ньому всі інші кольори класно видно. Вбив 2.
І що було крім цього. На папірці розмальована структура сайту, дизайн і все.
Кажу що там роботи на 2 тижні з гаком і братися не хочу. Сказав ціну, за те що візьмусь, я їх вбив. Їм здалося багато, але зрозуміли що варіантів - нема. Я все ж таки відмовився.
І от після передісторії - директор "фірми" каже:
"Так обидно, уже ж 90% сайта готово...." Я в шоці. "Ну как мы полтора месяца придумывали структуру сайта, дизайн готов. Фигня осталась две строчки програмного кода написать". З тих пір я на телефон не відповідаю. Вони не розуміють що програмування - це теж робота.
Тепер по темі. Дизайн хромає. Оскілки сайт порожній нічого не скажу. А з приводу чи потрібні такі сайти. Вони ніколи не будуть зайвими якщо над ними працювати.
Успіхів. Дякую(с)