META-теги дуже корисна річ. Коли пошукова система індексує сторінку, то вона не знає що у ній головне і потім при пошуку видає у опис те, що їй заманеться. Якщо ж сторінка має META-опис, то цій опис і відобразиться. А опис це дуже важлива річ, бо користувачі вирішують йти чи ні на сторінку саме з опису.
Приклад з мого сайту. Перша сторінка немає META-запису. Google видає такий опис:
Цитата:
Встановити останню версію розширення можна зі сторінки Завантаження > Розширення > DownThemAll! Оновлено ( 01.12.06 ) ...
Це частина новини з головної сторінки.
Друга сторінка має META-запис. Результат у Google:
Цитата:
Проект Extensions.org.ua присвячено українізованим розширенням та українізаторам програм проекту Mozilla та ін., Органайзер Sunbird - незамінний помічник у ...
Це з сторінки про Sunbird. Відображено МЕТА-тег - саме те, що потрібно відобразити.
Тож META-теги є важливим елементом сторінки.
Цитата:
Що ж до PR, то він чомусь вже досить довго не обновляється: минулий перерахунок був здається у вересні, а новий кажуть буде лише в лютому. І у вас він зразу має тоді стати 2-3 (він мабуть і тепер десь такий, але (я так припускаю) це значення не показується).
PR оновлюється 4 рази на рік.
Цитата:
Наскільки мені відомо, це не так. Існує певний розподіл тих каталогів на білі, й так би мовити, "чорні". Не всі вимагають кнопки. Побоююсь, що ви говорите про те, на чому не розумієтесь.
Я ж сказав, що "багато каталогів вимагають встановлення кнопки". Я ж не сказав, що усі. І я мав на увазі не кнопки рейтингу, а звичайні
кнопки-посилання.
1. На каталогах є роботи, які перевіряють чи встановлена кнопка у
відповідності з вимогами.
2. Багато каталогів вимагають, щоб кнопка стояла на кожній сторінці.
3. Кнопки не зовсім легенькі. Головним недоліком є те, що для завантаження кнопки браузер робить додатковий запит на каталог. І так для кожної кнопки. Це призводить до значного зменшення швидкості завантаження сторінки. Це загальновідомий факт.
Цитата:
Нарешті, по-шосте, користувачі зовсім вже не такі чутливі до розміру сторінок - лишень дайти їм те, за чим вони до вас прийшли - вони повернуться, хай навіть та сторінка важитиме 200Кб.
Тут Ви помиляєтесь. Якщо у користувача стоїть LAN або ADSL з необмеженим трафіком, то йому дійсно байдуже скільки буде важити сторінка. Якщо ж стоїть обмеження за трафіком або низька швидкість (обмежена LAN, використання ADSL вдень, модемне з'єднання) то вага сторінки має досить велике значення. Не тільки у часі, а ще й в грошах.