|
FORUM.TOPUA.NET
Форум TopUA.NET
|
TopUA.NET
Попередня тема :: Наступна тема |
Автор |
Повідомлення |
les2
Користувач хостингу
|
Написане: середа, 29 листопада, 2006 03:47 Тема повідомлення: Domain parking: до перереєстрації домена |
 |
|
Коли слід виконувати domain parking: до перереєстрації домена чи після?
І взагалі, де про це можна прочитати, бо щось на бажаному технічному рівні висвітлення цього питання я знайти не годен, а без того мені важко відповідати на можливо прості питання. Наприклад:
- Який стосунок до domain parking має DNS?
- Яким чином відбувається процес оновлення DNS при перереєстрації домена?
- Хто відповідає за domain parking - Apache чи DNS?
- Якщо в cPanel припаркувати домен, не змінюючи даних whois, то що буде?
|
 |
Sasha
Користувач хостингу
|
Написане: середа, 29 листопада, 2006 18:48 Тема повідомлення: |
 |
|
Цитата: |
- Який стосунок до domain parking має DNS? |
DNS це служба яка перетворює домен у ір адресу чи навпаки.
- Хто відповідає за domain parking - Apache чи DNS? |
За паркування домену звичайно відповідає ДНС. Апач це лише веб сервер.
- Якщо в cPanel припаркувати домен, не змінюючи даних whois, то що буде? |
Нічого, тому що щоб припаркувати домен терба або прписати на своєму ДНС ns запис на сайт , або переэструвати домен на ДНС сервери TopUA.
|
|
Догори |
|
 |
les2
Користувач хостингу
|
Написане: четвер, 30 листопада, 2006 02:37 Тема повідомлення: |
 |
|
Дякую з відповідь. Але основне питання залишилось без відповіді:
Коли слід виконувати domain parking: до перереєстрації домена чи після?
Sasha написав: |
- Який стосунок до domain parking має DNS? |
DNS це служба яка перетворює домен у ір адресу чи навпаки.
|
Це відомо. Але питання залишається: Який стосунок до domain parking має DNS?
Залишається також питання: - Яким чином відбувається процес оновлення DNS при перереєстрації домена?
За паркування домену звичайно відповідає ДНС. Апач це лише веб сервер.
|
З рівною впевненостю хтось міг би відповісти (і фактично відповідав, але я не називатиму тієї особи) цілком протилежне. Наприклад, так:
"За паркування домену звичайно відповідає Апач. ДНС це лише сервер имен."
Гаразд, можна змінити питання так: Яким чином DNS відповідає за domain parking? Яким чином здійснюється domain parking на DNS?
Нічого, тому що щоб припаркувати домен терба або прписати на своєму ДНС ns запис на сайт ,
|
Що означає те, що ви написали? Даруйте, я прочитав то кілька разів, та далебі я не годний те зрозуміти. От визнчення з Wikipedia:
"An NS record or name server record maps a domain name to a list of DNS servers authoritative for that domain."
От инше визначення для NS запису:
"Name Server. Defines the authoritative name server for the domain defined in the SOA record. May be more than 1 NS record."
Ви кажете, що для domain parking треба "прписати на своєму ДНС ns запис на сайт". Що це означає? Що зокрема означає "свій ДНС"? Якщо це master DNS, на якому прописується зонний файл для вашого домену, то як там (в тому файлі) може не бути запису NS? І яким чином, в такому разі, domain parking відмінний від звичайного делегування домену?
або переэструвати домен на ДНС сервери TopUA. |
Припустімо, що я перереєстрував вже "домен на ДНС сервери TopUA". Чи означає це, що домен припарковано, тобто, тим таки domain parking виконано? Ні, не означає. Але хай так. Тоді навіщо існує спеціяльна сторінка на cPanel, де говориться:
"Domain pointers allow you to "point" or "park" additional domain names to your existing hosting account. This will allow users to also reach your website when entering the "parked" or "pointed" domain into their browsers.
...
Hint: Domains must be registered with a valid registrar before they can be parked. In addition, they will not be functional unless they are configured to point to our DNS servers."
Мій домен вже є "registered" (і, взагалі, що означає домен, що не є registered? Тобто, не "сам собі вигадав", чи що мається на увазі?). Перереєстрований так, що вказує на ті DNS, які неодноразово згадував Дмитро:
nserver: ns1.zuta.net
nserver: ns2.zuta.net
І що? Як технічно здійснюється той клятий domain parking?
Всі питання, які я раніше навів залишаються без відповіді. Я намагаюся відповісти на мої питання вже аби не тиждень, і одне питання постійно постає в мене: яким чином можна було так страхітливо заплутати такий первісно простий предмет?!
Тому, будьласка, якщо ви не розумієтесь на предметі, не відповідайте. Якщо ж розумієтесь, то уважно читайте питання. Не тре просто ще раз повторювати прописні істини. Дякую.
Догори |
|
 |
Sasha
Користувач хостингу
|
Написане: п'ятниця, 01 грудня, 2006 16:27 Тема повідомлення: |
 |
|
Споробую пояснити ширше!
Який стосунок до domain parking має DNS? |
Коли ви у Ц Панел використовуєте domain parking то на сервері на якому знаходится ваш сайт(zoxt , zuta і т.д ,ТІЛЬКИ НА ЦЬОМУ СЕРВЕРІ) створюєтся запис(зона) про те що , конкретний домен належить до конкретної ір адреси(тобто адреси вашого сайту , яку можна побачити зліва у Ц Панел).Фізично ви реєструєте домен на NS сервер(це компютер який підключений до мережі інтернет і сконфігурований для роботи як нс сервер) , їх буває декілька типів обов'язково primary , також бувають secondary , master , slave...(в основному використовуются secondary сервери).Це теж компютери але сконфігуровані трохи іншим чином всі ці сервера можуть навіть не бути пов'язані між собою єдина умова підключення до мережі інтернет.Всі зміни пов'язані зі зміною конфігурації домену ведуться на primary сервері інші сервери можна навіть не використовувати , вони потрібні лише для прискорення перетворення доменного імені у ір адресу.Тут primary-це ns1.zuta.net , а secondary-це ns2.zuta.net.Парковкою домену називаєтся регістрайія домену на конкретні нс сервери у цьому випадку - ns1.zuta.net , ns2.zuta.net.А DNS це взагалі ціла система служб(до них звичайно належать днс сервера та інше обладнання), за координацію яких відповідає організація - IANA (http://www.iana.org/).Також вона відповідає за делегування високорівневих частин простору імен(приклади: .com, .net, .org, .ua і т.д).
- Яким чином відбувається процес оновлення DNS при перереєстрації домена? |
Змінюєтся запис про ваш домен на сервері тієї зони якій належить ваш домен.
ДНС , а точніше нс сервери на які припаркований ваш домен , за цю службу(нс сервер) відповідає(у Unix подібних системах) спеціальний deamon - named.boot .
Повторю ще раз:
Коли ви у Ц Панел використовуєте domain parking то на сервері на якому знаходится ваш сайт(zoxt , zuta і т.д ,ТІЛЬКИ НА ЦЬОМУ СЕРВЕРІ) створюєтся запис(зона) про те що , конкретний домен належить до конкретної ір адреси(тобто адреси вашого сайту , яку можна побачити зліва у Ц Панел).Данні whois(а точніше запис на сервері зони) не яким чином не вказує на сервер zuta.net , не буде ні чого.
Коли слід виконувати domain parking: до перереєстрації домена чи після? |
На мою думку до.Тому що при переєстрації домену може бути перевірка того чи існує на данному сервері запис(зона) про це доменне ім'я.
І ще хочу додати що типів парковки існує декілька видів , той яким можна користуватися тут най кращий , і най функціональніший.
|
|
Догори |
|
 |
les2
Користувач хостингу
|
Написане: неділя, 03 грудня, 2006 03:31 Тема повідомлення: |
 |
|
Sasha, я дуже ціную ваше бажання допомогти (чи то похизуватися своїми знаннями). Але даруйте мені на слові, та на мою скромну думку, нам не вдалося просунутися далеко вперед у спробі найти відповіді на поставлені питання. Окрім того, вам не слід бути такими самовпевненими.
Споробую пояснити ширше! |
Та мені б, власне, треба не "ширше", а "глибше" .
Який стосунок до domain parking має DNS? |
Коли ви у Ц Панел використовуєте domain parking то на сервері
|
Тобто, на DNS-сервері?
на якому знаходится ваш сайт(zoxt , zuta і т.д ,ТІЛЬКИ НА ЦЬОМУ СЕРВЕРІ) |
Мій сайт нині знаходиться на двох серверах (host'ах, тобто, грубо кажучи, комп'ютерах): одна його копія на старому гостині (hosting), а друга на zuta.net.
Окрім того, як не помиляюсь, DNS сервер може знаходитись на одній машині, а веб-сервер не другій.
створюєтся запис(зона) |
Тобто, створюється зонний файл (zone file)? (Я суджу по http://www.zytrax.com/books/dns/.)
про те що , конкретний домен належить до конкретної ір адреси |
Чи то навпаки, - адреса належить домену?
(тобто адреси вашого сайту , яку можна побачити зліва у Ц Панел). |
Мій сайт нині знаходиться на двох серверах (host'ах, тобто, грубо кажучи, комп'ютерах): одна його копія на старому гостині (hosting), а друга на zuta.net.
Фізично ви реєструєте домен на NS сервер(це компютер який підключений до мережі інтернет і сконфігурований для роботи як нс сервер) , їх буває декілька типів обов'язково primary , також бувають secondary , master , slave... |
Як каже zytrax.com, primary це те ж саме що й master, а secondary це те ж саме що й slave.
(в основному використовуются secondary сервери). |
Звідки ви це взяли?
Це теж компютери але сконфігуровані трохи іншим чином всі ці сервера можуть навіть не бути пов'язані між собою єдина умова підключення до мережі інтернет. |
Як це зрозуміти: "можуть бути не пов'язані" ... "підключення до мережі інтернет"?
Всі зміни пов'язані зі зміною конфігурації домену ведуться на primary сервері інші сервери можна навіть не використовувати , вони потрібні лише для прискорення перетворення доменного імені у ір адресу.Тут primary-це ns1.zuta.net , а secondary-це ns2.zuta.net.Парковкою домену називаєтся регістрайія домену |
Наскільки я розумію, "парковка" і реєстрація домена це різні процеси.
на конкретні нс сервери у цьому випадку - ns1.zuta.net , ns2.zuta.net.А DNS це взагалі ціла система служб |
Хм. І які ж там ще є служби?
(до них звичайно належать днс сервера та інше обладнання), за координацію яких відповідає організація - IANA (http://www.iana.org/). |
Чи, можливо, http://www.icann.org/ ?
Також вона відповідає за делегування високорівневих частин простору імен(приклади: .com, .net, .org, .ua і т.д). |
Тобто, Top Level Domains (TLDs).
- Яким чином відбувається процес оновлення DNS при перереєстрації домена? |
Змінюєтся запис про ваш домен на сервері тієї зони якій належить ваш домен.
|
Тобто, в моєму випадку, домен soft належить до зони km.ua. Сервер зони km.ua містить, по вашому, якісь записи про цей домен, і ці записи змінюються. Так? Але ж зонні файли для мого домену нині є на DNS'ах старого гостину і на DNS'ах zuta.net. Так? Тобто, потрібне якесь оновлення конфігураційних даних. От цей процес мене цікавить.
ДНС , а точніше нс сервери на які припаркований ваш домен , за цю службу(нс сервер) відповідає(у Unix подібних системах) спеціальний deamon - named.boot .
|
Це вже деталі реалізації.
Чи правильно було б, якби я відповів на свої питання так: За domain parking відповідає cPanel. cPanel здійснює domain parking, створюючи на DNS'ах, які мають обслуговувати (стати авторитетними для цього домену) певний домен (зазначений в процесі domain parking), належні записи (зокрема, А і NS записи)?
Що одначає, в такому разі, слово "парковка"? Тобто, що означає, що домен "припарковано" поверх иншого (soft.zuta.net) домену?
Мене не цікавить прописна істина "припаркований домен буде видсилати користувачів на ту ж ділянку (сайт), до якої приводить їх той домен, поверх якого його припарковано". Мене цікавить відповідь на рівні конфігурації DNS'ів (чи хто там цим займається).
Повторю ще раз:
Коли ви у Ц Панел використовуєте domain parking то на сервері на якому знаходится ваш сайт(zoxt , zuta і т.д ,ТІЛЬКИ НА ЦЬОМУ СЕРВЕРІ) створюєтся запис(зона) про те що , конкретний домен належить до конкретної ір адреси(тобто адреси вашого сайту , яку можна побачити зліва у Ц Панел).
|
Див. зауваження вище по тексту.
Данні whois(а точніше запис на сервері зони) не яким чином не вказує на сервер zuta.net , не буде ні чого. |
Вказують. Прямим чином. Тому питання залишається без відповіді.
Коли слід виконувати domain parking: до перереєстрації домена чи після? |
На мою думку до.Тому що при переєстрації домену може бути перевірка того чи існує на данному сервері запис(зона) про це доменне ім'я.
|
Перерєстрували. Мені нічого не відомо про таку перевірку. То чому "до"? І що буде якщо перед?
І ще хочу додати що типів парковки існує декілька видів , той яким можна користуватися тут най кращий , і най функціональніший. |
Гадаю, ні Дмитро, ні розробиники cPanel не заплатять вам за рекламу. 
Догори |
|
 |
Sasha
Користувач хостингу
|
Написане: неділя, 03 грудня, 2006 20:53 Тема повідомлення: |
 |
|
Тобто, на DNS-сервері? |
Так.
Окрім того, як не помиляюсь, DNS сервер може знаходитись на одній машині, а веб-сервер не другій. |
Так ви не помиляєтесь , але нс(а саме А запис) сервер одночасно не може вказувати на дві адраси вашого сайту.
Тобто, створюється зонний файл (zone file)? (Я суджу по http://www.zytrax.com/books/dns/.) |
Так зонний файл.
Чи то навпаки, - адреса належить домену? |
В темі яка стосуєтся ДНС серверів і так , і так буде правильно.
Як каже zytrax.com, primary це те ж саме що й master, а secondary це те ж саме що й slave. |
В принципі так , але всі сервери і master і secondary і slave ЗАВЖДИ вказують на primary.
Звідки ви це взяли? |
Я мав на увазі що використання інших нс серверів можливе , але практично це не потрібно , на швидкість це практично не впливає - це можна так виразитися перебір.
Як це зрозуміти: "можуть бути не пов'язані" ... "підключення до мережі інтернет"? |
Іншими словами можуть не належати до однієї локальної мережі.
Наскільки я розумію, "парковка" і реєстрація домена це різні процеси. |
Парковка(у цьому випадку) іншими словами - це делегування домену на нс сервери топУа.
Хм. І які ж там ще є служби? |
Наприклад - ДНС клієнт , ДНС сервер.
Чи, можливо, http://www.icann.org/ ? |
Ні я не помилився саме Internet Assigned Numbers Authority (IANA).
Тобто, Top Level Domains (TLDs). |
Так.
Тобто, в моєму випадку, домен soft належить до зони km.ua. Сервер зони km.ua містить, по вашому, якісь записи про цей домен, і ці записи змінюються. Так? Але ж зонні файли для мого домену нині є на DNS'ах старого гостину і на DNS'ах zuta.net. Так? Тобто, потрібне якесь оновлення конфігураційних даних. От цей процес мене цікавить. |
Це данні whois(ip адреса ns серверів , UANIC власника і т.д).
Мене цікавить відповідь на рівні конфігурації DNS'ів (чи хто там цим займається) |
Найпоширеніший тип це реккурсивний тобто: ДНС клієнт робить запит локальному ДНС серверу , якщо сервер знає відповідь(це може бути коли запит даєтся на доменне ім*я яке належить томуж піддомену що й клієнт.Або якщо такий запит робився і сервер зберіг його у своєму кеші).Якщо ні то він(сервер) звертаєтся до кореневого ДНС(IANA)-серверу з вказанням доменного імені , сервер відповідає вказуючи адресу наступного ДНС , обслуговуючого домен верхнього рівня(ua.) вказаний у старшій частині доменного імені , і так далі доки не дійде до потрібного ДНС-серверу у вашому випадку km.ua , який вкаже на ДНС-сервер на який делеговано ваш домен , а той в свою чергу видасть ір адресу.
Мені нічого не відомо про таку перевірку. |
Бекоштовні Українські домени потребують працюючих ДНС серверів , і при делегуванні робится перевірка чи існує на донному ДНС-сервері запис(зона) про це доменне ім*я.
То чому "до"? І що буде якщо перед? |
Ви мабуть мали на увазі , після?
Я працював тільки з доменом kiev.ua , я думаю з ним таке не пройде.
|
|
Догори |
|
 |
les2
Користувач хостингу
|
Написане: вівторок, 05 грудня, 2006 03:53 Тема повідомлення: |
 |
|
Сьогодні заліз до RFC щодо DNS. Здаєтсья, питання починають трохи прояснятися.
Також хочу подякувати вам, Sasha, за допомогу в моїх нелегких спробах допитатися відповідей. Ваші останні відповіді були справді корисними для мене. Як там, "лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод не спинить вас..." 
Але все ж таки я не можу з вами погодитися з декотрих порушених моментів. Спробую висловити свій погляд - це може бути корисним для тих, хто читатиме цю низку форуму після нас.
Як каже zytrax.com, primary це те ж саме що й master, а secondary це те ж саме що й slave. |
В принципі так , але всі сервери і master і secondary і slave ЗАВЖДИ вказують на primary.
|
master і primary це один сервер, одне єство. Це одна й та ж річ, названа по різному. Тому він не вказує сам на себе, це просто відношення тотожності. Це однаково, що сказати "він і та ж таки особа".
Я мав на увазі що використання інших нс серверів можливе , але практично це не потрібно , на швидкість це практично не впливає - це можна так виразитися перебір. |
Це впливає на швидкість. Окрім того, це впливає на надійність. Рекомедовано мати не менше трьох DNS'ів для кожного домену. Бажана їхня географічна рознесеність.
Парковка(у цьому випадку) іншими словами - це делегування домену на нс сервери топУа. |
Перепрошую, але делегування це инше. Наприклад, домен soft.km.ua вже досить давно делеговано мені, але це не парковка.
Парковка це радше DNS-гостин, принаймні наскільки я то можу зрозуміти, вона включає в себе це. Окрім того, я припускаю, що парковка мусить таки включати в себе ще й якесь налаштування веб-сервера (наприклад, Apache) - адже ТопУА використовує віртуальний гостин (багато ділянок(сайтів) на одній IP адресі). Сам же термін парковка, точніше domain parking, вживається в cPanel; його немає в RFC.
Хм. І які ж там ще є служби? |
Наприклад - ДНС клієнт , ДНС сервер.
|
Мм. "ДНС клієнт" може сприйматися хіба що як неформальна назва того, що в RFC з'являється під назвою resolver (визначник?). Але це не служба.
Чи, можливо, http://www.icann.org/ ? |
Ні я не помилився саме Internet Assigned Numbers Authority (IANA).
|
Ви казали: "А DNS це взагалі ціла система служб(до них звичайно належать днс сервера та інше обладнання), за координацію яких відповідає організація - IANA (http://www.iana.org/). Також вона відповідає за делегування високорівневих частин простору імен(приклади: .com, .net, .org, .ua і т.д)."
Не можу з вами погодитись. ICANN це Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. От витяги з уже згадуваного http://www.zytrax.com/books/dns/.
The authority for all Top Level Domains (TLDs) lies with ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) and responsibility for generic Top Level Domains (gTLDs) has been subcontracted to accredited registrars.
Переклад: ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) має повноваження щодо всіх доменів верхнього рівня (ДВР; анг. Top Level Domains (TLDs)), а відповідальність за загальні домени верхнього рівня (зДВР; generic Top Level Domains (gTLDs)) покладено на акредитованих реєстраторів згідно субдоговорів.
The organization responsible for all Top Level Domains is ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), now an independent non-profit corporation. ICANN sets the rules for domain name disputes, authorizes new gTLDs and delegates (or subcontracts) the registration process to 'accredited' Registrars for gTLDs and to specific country agencies for ccTLDs.
Переклад: ICANN відповідає за всі домени верхнього рівня (ДВР) і є поточно незалежною неприбутковою організацією. ICANN запроваджує правила розв'язання суперечок щодо доменних імен, санкціонує (дозволяє) нові зДВР і делегує (або передає згідно субдоговорів) реєстраційний процес акредитованим реєстраторам для зДВР і відповідним агенціям країн для ккДВР (коду країни домени верхнього рівня; ccTLDs).
IANA, якщо не помиляюсь, є підрозділом ICANN. На жаль я не маю часу на докладніше вивчення питання, але це і так вже далеке відгалуження від основної теми.
Тобто, в моєму випадку, домен soft належить до зони km.ua. Сервер зони km.ua містить, по вашому, якісь записи про цей домен, і ці записи змінюються. Так? Але ж зонні файли для мого домену нині є на DNS'ах старого гостину і на DNS'ах zuta.net. Так? Тобто, потрібне якесь оновлення конфігураційних даних. От цей процес мене цікавить. |
Це данні whois(ip адреса ns серверів , UANIC власника і т.д).
|
Я розумію це инакше. База даних (БД) whois існує окремо від системи DNS. Це публічна БД про власників доменів. Вона не використовується при виборці IP-адреси через DNS. Але вона має змінюватись при перереєстрації домена.
Але при цьому має також змінитись запис у зонному файлі тієї зони, до якої належить домен. Тобто, має змінитись конфігурація батьківского DNS (parent DNS). Це справді NS записи (який подеколи слід супроводжувати так званим "glue" (укр. "клей") А записом).
Саме цього, можливо, і не було зроблено, що й стало причиною моїх проблем. Сьогодні, гостмастер повідомив про свою помилку та її виправлення.
Окрім того, існує ще питання поширення змін по мережі, але цього питання я вже тут не зачипатиму.
Мене цікавить відповідь на рівні конфігурації DNS'ів (чи хто там цим займається) |
Найпоширеніший тип це реккурсивний тобто: ДНС клієнт робить запит локальному ДНС серверу , ... km.ua , який вкаже на ДНС-сервер на який делеговано ваш домен , а той в свою чергу видасть ір адресу.
|
Дякую, але це опис роботи DNS при обробці власне найпоширенішого запиту. Я ж мав на увазі зміни до конфігураційних файлів.
Мені нічого не відомо про таку перевірку. |
Бекоштовні Українські домени потребують працюючих ДНС серверів , і при делегуванні робится перевірка чи існує на донному ДНС-сервері запис(зона) про це доменне ім*я.
|
Якщо це так, то це могло б багато чого пояснити. Але чому, в такому разі, реєстратору просто не відмовитись вносити зміни, якщо потрібного запису не існує? І чому він надіслав мені відповідь про зміну даних whois, не згадавши про жодні проблеми?
Але насправді все виявилось прозаїчніше - проста людська помилка. Хоча, можливо між усім цим таки є якийсь зв'язок, але це область зовсім непевних гадок.
То чому "до"? І що буде якщо перед? |
Ви мабуть мали на увазі , після?
Я працював тільки з доменом kiev.ua , я думаю з ним таке не пройде.
|
Так, прошу вибачення, я мав на увазі "після". Цілком можливо, що так воно і є з km.ua. Але воно зовні "пройшло" . Ніяких повідомлень про помилки, нічого, я сиджу чекаю коли ж домен переїде...
Пригадується одне питання з якіхось відпитів (FAQ) "Ну чому все так погано?" ).
Догори |
|
 |
Sasha
Користувач хостингу
|
Написане: п'ятниця, 08 грудня, 2006 15:19 Тема повідомлення: |
 |
|
Перепрошую, але делегування це инше. Наприклад, домен soft.km.ua вже досить давно делеговано мені, але це не парковка.
Парковка це радше DNS-гостин, принаймні наскільки я то можу зрозуміти, вона включає в себе це. Окрім того, я припускаю, що парковка мусить таки включати в себе ще й якесь налаштування веб-сервера (наприклад, Apache) - адже ТопУА використовує віртуальний гостин (багато ділянок(сайтів) на одній IP адресі). Сам же термін парковка, точніше domain parking, вживається в cPanel; його немає в RFC. |
У випадку з доменом soft.km.ua і делегування і парковка це одне і теж - тому що ви не яким чином не зможете зареєструвати домен без працюючого ДНС-серверу.
Мм. "ДНС клієнт" може сприйматися хіба що як неформальна назва того, що в RFC з'являється під назвою resolver (визначник?). Але це не служба. |
Якщо ДНС-сервер і ДНС-клієнт належать одній мережі то це будуть служби.
IANA, якщо не помиляюсь, є підрозділом ICANN. На жаль я не маю часу на докладніше вивчення питання, але це і так вже далеке відгалуження від основної теми. |
Може бути і таке , але я завжди зутрічав лише цю організацію.Хоча десь наткнувся на те що ICANN - займаєтся амініструванням , а IANA делегуванням домену.
Я розумію це инакше. База даних (БД) whois існує окремо від системи DNS. Це публічна БД про власників доменів. Вона не використовується при виборці IP-адреси через DNS. Але вона має змінюватись при перереєстрації домена.
Але при цьому має також змінитись запис у зонному файлі тієї зони, до якої належить домен. Тобто, має змінитись конфігурація батьківского DNS (parent DNS). Це справді NS записи (який подеколи слід супроводжувати так званим "glue" (укр. "клей") А записом).
Саме цього, можливо, і не було зроблено, що й стало причиною моїх проблем. Сьогодні, гостмастер повідомив про свою помилку та її виправлення.
Окрім того, існує ще питання поширення змін по мережі, але цього питання я вже тут не зачипатиму. |
Перефразую!Це ті данні які ви можете побачити використовуючи службу whois.Повністю з вами згоден whois це лише БД.
Я ж мав на увазі зміни до конфігураційних файлів |
Зонний файл містить звичайний текст певної структури.
Це впливає на швидкість. Окрім того, це впливає на надійність. Рекомедовано мати не менше трьох DNS'ів для кожного домену. Бажана їхня географічна рознесеність. |
Згоден але , якщо канал до ДНС-серверів гарний то можна тільки два(хоча це скоріше залежить від бажання реєстратора домену).
|
|
Догори |
|
 |
|
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете голосувати у цьому форумі